MATKAT / KAUPUNKILOMAT

4 päivän kaupunkiloma Euroopan vanhimmassa kaupungissa

Koe tuhansia vuosia vanhan Plovdivin lumo! Lisäksi kuljetamme sinut vuoriston mystisiin kohteisiin sekä bulgarialaiselle viinitilalle.   

HINTA / HLÖ1 140 €
MAJOITUSGrand Hotel Plovdiv ****
MATKUSTUSAIKA1.4. – 31.11.2022
HUONEET2 hh, ilmastointi (1 hh lisämaksusta)
RYHMÄKOKOVähintään kaksi ihmistä / matka
OPASTETUT RETKETVierailu Bulgarialaiselle viinitilalle
Kaupunkikierros Plovdivissa
Rhodopen kiertomatka
KULJETUKSETKaikki kuljetukset Bulgariassa
RETKIEN KESTOVierailu viinitilalla n. 4–5 h
Plovdivin kaupunkikierros n. 2–3 h
Rhodopen kiertomatka n. 4–5 h
RUOKAILUTPuolihoito: aamupala ja lounas
VAIKEUSASTEHelppo
JUOMATAlkoholittomat juomat aamupalalla ja lounaalla
MUUT PALVELUHotellin sauna- ja allasosaston sekä kuntosalin vapaa käyttö

TIETOJA MATKASTA
Plovdivia ympäröivät vuoret, ja sen halki virtaa Maritsa-joki. Itse kaupunki on täynnä kauniita taloja, palatseja, pieniä toreja ja upeita ortodoksisia kirkkoja.

Bulgarialainen keittiö on tunnettu korkealuokkaisista ja tuoreista raaka-aineistaan, jotka ovat lähituotettua ja luomua, eikä bulgarialaiseen keittiöön muutenkaan koskaan kyllästy. Hintataso on varsin edullinen.

Tällä matkalla käymme tutustumassa luonnonkauniiseen Yustinan viinitilaan, jossa nautimme kolmen ruokalajin päivällisen viineineen.

Teemme kiertomatkan kohti Rhodopen vuoristoa, jonka reitti kulkee Asenovgradin kaupungin läpi. Matkalla pysähdymme kuningas Ivan Asenin, Bulgarian toisen valtakunnan hallitsijan, linnoituksen raunioille, jossa voi ihailla 360 asteen panoraamana Rhodope-vuorille, Asenovgradin kaupunkiin ja Traakian laaksoon.

Raunioilta matkamme jatkuu syvemmälle Rhodope-vuoristoon kohti viehättävää Bachkovon ortodoksiluostaria, joka on yksi Bulgarian pyhimmistä paikoista.
Bachkovon luostari on Bulgarian luostareista toiseksi suurin. Se on perustettu vuonna 1083. Luostarin muurien sisällä vierailemme vuonna 1604 rakennetussa Neitsyt Marian pääkirkossa, jossa pidetään arvokasta Pyhän Marian ikonia 1100 – 1200-luvulta jKr. Legendan mukaan Pyhän Marian ikonin uskotaan parantaneen ihmisiä.

Tukikohtamme on Euroopan vanhin kaupunki Plovdiv. Maritsa-joen varrella ja seitsemän kukkulan ympäröimä kaupunki perustettiin noin 8000 vuotta sitten. Plovdiv on vanhempi kuin Rooma, Ateena tai Istanbul.

Plovdivin kaupunkikävelyllä näemme kaupungin vaikuttavimmat maamerkit, mm. antiikin roomalaisten perustaman amfiteatteriin, jota nykyäänkin toimii esimerkiksi festivaalien pitopaikkana. Patikoimme Roomalaisen stadionin kautta 1400-luvulla rakennettuun Djumaian moskeijaan. Lopuksi kävelemme pitkin Euroopan pisintä pääkatukatua (1750 m), jonka varrella on värikkäitä ja koristeellisia 1800- ja 1900-luvuilla rakennettuja taloja, Bulgarian vanhin puisto ja lisää roomalaisia raunioita, mukaan lukien Rooman foorumi ja pieni teatteri Odeon.

Majoitumme Grand hotel Plovdivissa****, joka sijaitsee kävelymatkan päässä keskeisistä nähtävyyksistä ja riennoista. Hotellissa on sisäuima-allas, sauna, ravintola ja baari. Grand hotel Plovdivin hyvinvointikeskuksessa on tarjolla erilaisia SPA-hoitoja ja hierontoja. Keskustasta on lyhyt matka hotellille, josta voi saunan kautta istahtaa huippukokin tarjoilemalle illalliselle. Mitäpä muuta voisi retkipäivältä enää toivoa?

MATKAN HINTA SISÄLTÄÄ
• Majoitukset 2 hh (1h lisämaksusta)
• Kaikki kuljetukset Bulgariassa
• Opastetut retket kulttuurikaupunki Plovdivissa, Yustinan viinitilalla, jossa viinitasting ja Rhodopen kiertomatka
• Sisäänpääsymaksut opastetuilla retkillä
• Suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut
• Puolihoito; aamupala ja lounas sekä alkoholittomat juomat
• SPA- ja allasosaston vapaan käytön
• Toimistokulut
• Paikalliset luvat ja lupamaksut

MATKAN HINTA EI SISÄLLÄ
• Matkavakuutusta
• Lentoja
• Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita
• Alkoholijuomia
• Henkilökohtaisia kuluja.

ESIMERKKIMATKAOHJELMA

  1. päivä

Saapuminen Sofiaan tai Burgasiin. Olemme vastassa lentokentällä. Matkalla Plovdiviin pysähdymme Yustinan viinitilalla, jossa tutustumme viinitilaan ja nautimme kolmen ruokalajin päivällisen viineineen. Päivällisen jälkeen kuljetus hotellille.

  1. päivä

Aamiaisen jälkeen tutustumme Plovdiviin patikoiden paikallisen oppaan johdolla. Opas kertoo meille keskeiset historialliset vaiheet sekä elämänmenosta Plovdivissa ja Bulgariassa. Opastus kestää noin 3 tuntia. Patikoinnin jälkeen nautimme lounaan, jonka  jälkeen on omaa aikaa tutustua kaupunkiin.

  1. päivä

Lähdemme aamupalan jälkeen koko päivän kestävälle retkelle Rhodopen vuoristoon. Tutustumme Ivan Asenin linnoitukseen ja Bachkovon ortodoksiluostariin. Retken kesto noin 4 – 5 tuntia. Retki sisältää lounaan.

  1. päivä

Riippuen lentoaikatauluistanne vietämme omatoimipäivän. Kuljetus takaisin lentokentälle Sofiaan tai Burgasiin.

Pink Tomato Travelsin suomenkielinen matkanjohtaja on aina asiakkaiden mukana koko matkan ajan. Opastukset ovat englanninkielisiä.

VARUSTEET

Varaa mukaan hyvät ulkoilukengät tai tukevat lenkkitossut. Reitillä voi olla epätasaisuuksia. Lisäksi pieni reppu juomapulloa ja eväitä varten.

Matkaohjelmat vaativat normaalia yleiskuntoa ja pääsääntöisesti matkustajan tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apua. Vierailukohteisiin on mahdollisuus tutustua vain jalkaisin ja reiteillä voi olla portaita ja korkeuseroja.

KESKEISET NÄHTÄVYYDET

1 Pyhän Marian ikoni

2 Yustinan viinitila

3 Plovdivin vanhakaupunki

4 Roomalainen stadion

5 Ivan Asenin linnoitus

MUISTA PASSI! JA MATKAVAKUUTUS

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Bulgariaan. Muista voimassa oleva passi! Passin tulee olla voimassa 6 kk matkan jälkeen.

Tarvitset matkalle normaalin matkavakuutuksen. Suosittelemme sellaisen matkavakuutuksen ottamista, jossa on peruutusturva.

MITEN PERILLE?

Pink Tomato Travel noutaa patikointilomalaiset joko Bulgarian pääkaupungista Sofian lentokentältä tai Bulgarian aurinkorannikolta Burgasin lentokentältä.

Ympäri vuoden kätevimmin Suomesta Bulgariaan pääsen lentämällä Sofiaan Saksan kautta. Lentomatka sisältää yhden vaihdon. Saksalainen lentoyhtiö Lufthansa lentää joka päivä Helsingistä Sofiaan Franfurtin ja Munchenin kautta. Meidän vahva suositus on lentää Munchenin kautta, koska Frankfurt on Euroopan vilkkain ja ruuhkaisin lentokenttä.


NÄIN LÖYDÄT HALVIMMAT LENTOLIPUT

Lentoliput kannattaa hankkia 49 päivää (seitsemän viikkoa) etukäteen. Juhlapyhinä ja loma-aikoina halvimmat lennot löytyvät noin 14 viikkoa etukäteen.

Jos viikonpäivällä ei ole väliä, kannattaa lentää tiistaina, keskiviikkona tai lauantaina. Nämä ovat vähiten suosittuja matkustuspäiviä ja siksi liput näille päiville ovat usein edullisempia. Viikonloppuna ja sen lähitienoilla liput ovat puolestaan kalliimpia.

Osta lentosi tiistaina. Yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan oikea kellon aika on iltapäivällä kolmen aikaan. Matkasivusto Farecompare.com on selvittänyt, että lentoliput päivittyvät varausjärjestelmiin ja hakukoneisiin aina tiistaisin kello 15.

Suorat lennot ovat kätevimmät, ja siksi kalleimmat. Jopa yksi välilasku voi tuoda parin sadan euron säästön lentoosi.

Lähde: US News ja ET

BULGARIA

Bulgaria on suomalaisille tuttu lähinnä Mustanmeren rantakohteena, mutta maa antaa matkailijalle paljon enemmän: ikivanhaa historiaa, laadukkaita kylpylöitä, uskomatonta luonnonkauneutta, retkeily- ja patikointimahdollisuuksia, kulttuuria ja paljon muuta – edullista hintatasoa unohtamatta.

Bulgaria on EU-maa, mutta ei kuulu Schengen- eikä euroalueeseen. Bulgarian rahayksikkö on leva (BGN). Paikallista valuuttaa voi vaihtaa tai nostaa paikan päältä mm. pankkiautomaateista yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla. Matkoillamme on yleensä täysihoito, joten rahaa tarvitaan lähinnä eväisiin, omiin juomiin, ostoksiin ja juomarahoihin.

Ilmasto Bulgariassa vaihtelee Mustanmeren rannikkoalueiden välimerellisestä vuoristoalueiden mantereiseen. Kesät ovat kuivahkoja ja lämpimiä, talvet taas kosteampia ja vuoristossa lumisia. Sää sisämaassa ja vuoristoalueilla on usein rannikkoa viileämpi ja arvaamattomampi. Vuoristoalueet ovat lumettomia yleensä kesä-heinäkuusta loka-marraskuun loppuun asti. Sään puolesta paras aika matkustaa Rhodopen vuoristoon on huhtikuusta marraskuun lopulle.

Virallinen kieli on bulgaria. Myös venäjää, englantia ja saksaa osataan jonkin verran. Matkanjohtajamme ja paikallisoppaamme auttavat mielellään tarvittaessa tulkkauksessa.

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Bulgariaan. Voimassa oleva passi tarvitaan mukaan. Passin tulee olla voimassa 6 kk matkan jälkeen.

Tarvitset matkalle normaalin matkavakuutuksen. Suosittelemme sellaisen matkavakuutuksen ottamista, jossa on peruutusturva.

Kysymyksiä tai palautetta? Meidän Ville vastaa nopeasti kaikkiin mieltä askarruttaviin kysymyksiisi.

Ville Riihimäki
ville@pinktomatotravel.com
+358 400 585 566