MATKAT / HYVINVOINTILOMAT

Matkalle hyvään oloon

4 päivän hemmotteluloma                                                                    
Bulgariassa
Rhodopen vuoristossa

Bulgarian Rhodopen vuoriston Devinissä vietät elämäsi parhaan hemmotteluloman. Jo puitteet ovat ainutlaatuiset. Alue on kuuluisa kylpylöistään, joissa ihmiset ovat hoidattaneet itseään jo antiikin ajoista lähtien. Luottamus alueen mineraalivesilähteiden elvyttävään ja parantavaan voimaan on säilynyt näihin päiviin asti.

Kylpylähoitojen lisäksi voimme paketoida lisämaksusta hyvinvointilomaasi erilaisia liikunnallisia aktiviteetteja, esimerkiksi joogaa, ratsastusta tai patikointia – kysy lisää.

Toimintamme kulmakivinä ovat laatu, palvelu, turvallisuus ja kestävä matkailu.

HINTA / HLÖ

1 100 €

HUONEET

2 hh, ilmastointi (1 hh lisämaksusta)

JUOMAT

Alkoholittomat juomat

KULJETUKSET

Kaikki kuljetukset Bulgariassa

MAJOITUS

SPA-hotelli Orpheus**** / SPA-hotelli Devin**** / SPA-hotelli Persenk*****

MATKUSTUSAIKA

1.4. – 30.10.2022

MUUT PALVELU

Sauna- ja allasosaston sekä kuntosalin vapaa käyttö

RETKET

Vierailu bulgarialaiselle viinitilalle ja kaupunkikierros Plovdivissa

RUOKAILUT

Täysihoito: aamupala, lounas, illallinen. Huom! SPA-hotelli Persenkiin sisältyy vain aamiainen

RYHMÄKOKO

Vähintään kaksi ihmistä / matka

SPA-HOITOJA

Hinta sisältää yhden vapaa valintaisen hieronnan tai kasvo-, jalka tai käsihoidon jokaiselle päivälle / hlö

TIETOJA MATKASTA
Bulgarian Devin kuuluu hemmottelukohteiden aateliin. Sen kuumat lähteet ja terveyskylpylät ovat maailmankuuluja. Kylpylät merkitsevät vuoristokaupungille samaa kuin Eiffelintorni Pariisille tai Vapaudenpatsas New Yorkille.
Olemme paketoineet sinulle valmiiksi hemmotteluloman, jonka hintaan sisältyvät ateriat, kuljetukset, majoitus 2 hengen huoneessa, kylpylän vapaa käyttö, sisäänpääsy kuntosalille, ilmainen wifi ja hemmottelupaketti, johon voit valita hieronnan jokaiselle päivälle tai kasvo-, jalka tai käsihoidon. Lisäksipalveluna on saatavilla runsaasti muita hoitoja. Hotelleissa on usein myös erilaisia saunoja.
Paikan päällä on aina suomalainen matkanjohtaja. Retkien sujuvuudesta ja turvallisuudesta vastaavat kokeneet paikalliset oppaat ja kouluttajat. Kaikki oppaamme puhuvat englantia.

Hyvinvointiloma Devinissä sopii kaikille, jotka…
rakastavat hemmotteluhoitoja ja kylpyläkulttuuria,
haluavat kokea terveyslähteiden vaikutuksen,
kaipaavat irtiottoa arjesta
haluavat nauttia erilaisesta lomasta Bulgarian kauniissa luonnossa.

Lisämaksusta voit valita esimerkiksi patikointia tai ratsastusta Rhodopen vuoristossa, käydä tutustumassa euroopan vaikuttavimpiin luoliin. Retkiltä palataan aina hyvissä ajoin hotellille, jotta jää varmasti aikaa nauttia ihanista hoidoista.
Patikointiin osallistujilta ei vaadita urheilutaustaa, vaan osallistumiseen riittää kohtuullinen kunto. Patikointireitit räätälöidään kunkin ryhmän koon, tason ja mieltymysten mukaan.

MATKAN HINTA SISÄLTÄÄ
 • Majoitukset
 • Kaikki kuljetukset Bulgariassa
 • 1 vapaa valintaisen hieronnan tai kasvo-, jalka tai käsihoidon päivässä (max 1 h). Huom! Saapumis- ja lähtöpäivinä ei välttämättä ole hoitoja johtuen lentoajoista
 • Opastetut retket kulttuurikaupunki Plovdiviin ja Yustinan viinitilalle, jossa viinitasting
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla
 • Suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut
 • Kaikki ateriat (täysihoito); aamupala, lounas ja illallinen sekä alkoholittomat juomat (pl. SPA-hotelli Persenk, joka sisältää vain aamupalan)
 • SPA- ja allasosaston vapaan käytön
 • Toimistokulut
 • Paikalliset luvat ja lupamaksut
MATKAN HINTA EI SISÄLLÄ
 • Matkavakuutusta
 • Lentoja
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita
 • Alkoholijuomia
 • Henkilökohtaisia kuluja
 • Jos valitset majoitusvaihtoehdoksi SPA-hotelli Persenkin tällöin hinta sisältää vain aamiaisen
 • HUOM! Matkaohjelmat vaativat normaalia yleiskuntoa ja pääsääntöisesti matkustajan tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apua. Vierailukohteisiin on mahdollisuus tutustua vain jalkaisin ja reiteillä voi olla portaita ja korkeuseroja.

1. päivä
Saapuminen Sofiaan tai Burgasiin. Olemme vastassa lentokentällä. Matkalla Deviniin pysähdymme Yustinan viinitilalla, jossa tutustumme viinitilaan ja nautimme viiden viinin maistelun sommelierin johdolla. Viinitasting jälkeen matka jatkuu hotelliin Deviniin.
2. päivä
Aamiaisen jälkeen tutustumme SPA osastoon ja ensimmäiset voivat aloittaa päivänsä renteuttavalla aromaterapialla. Toiset vaikkappa vuoristossa patikoiden paikallisen oppaan johdolla. Retkiltä palataan lounaaksi hotellille, jonka jälkeen on hyvä aika nauttia SPA-osaston hoidoista. Vapaata aikaa. Ilallinen hotellin erittäin tasokkaassa ravintolassa.
3. päivä
Aamiaisen jälkeen lähdemmeretkelle Plovdiviin, johon tutustumme patikoiden paikallisen oppaan johdolla. Opas kertoo meille keskeiset historialliset vaiheet sekä elämänmenosta Plovdivissa ja Bulgariassa. Opastus kestää noin 3 tuntia. Patikoinnin jälkeen nautimme lounaan. Lounaan jälkeen on omaa aikaa tutustua kaupunkiin ja tehdä ostoksia euroopan pisimmällä ostoskadulla. Palaamme illalliselle Deviniin.
4. päivä
Riippuen lentoaikatauluistanne vietämme omatoimipäivän. Kuljetus takaisin lentokentälle Sofiaan tai Burgasiin.
Pink Tomato Travelin suomenkielinen matkanjohtaja on asiakkaiden käytettävissä koko matkan ajan. Opastukset ovat englanninkielisiä
VARUSTEET
Pakkaa mukaan valitsemiisi aktivitetteihin sopivat varusteet ja Plovdivin kaupunkipatikointiin tukevat lenkkitossut, myös pienehkö selkäreppu voi olla kätevä, vesipulloa, omia eväitä tai henkilökohtaisia tavaroita varten. Kesällä on hyvä varata aurinkovoidetta, koska olemme reilusti merenpinnan yläpuolella. Epävakaisella säällä voi sade- tai tuulitakki olla tarpeen. Keväällä ja syksyllä päivällä voi olla hyvinkin lämmin, mutta auringon laskiessa voi viileys yllättää.
Pakkaa mukaan myös uima-asu ja varvastossut. Kylpytakki kuuluu hintaan.

MUISTA PASSI! JA MATKAVAKUUTUS
Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Bulgariaan. Muista voimassa oleva passi! Passin tulee olla voimassa 6 kk matkan jälkeen.

Tarvitset matkalle matkavakuutuksen. Suosittelemme sellaisen matkavakuutuksen ottamista, jossa on peruutusturva ja kattava tapaturma- ja sairaskuluehdot.

MITEN PERILLE?
Pink Tomato Travel noutaa hyvinvointilomalaiset joko Bulgarian pääkaupungista Sofian lentokentältä tai Bulgarian aurinkorannikolta Burgasin lentokentältä. Huom! Ajoaika Burgasista on 6 ja Sofiasta 3 tuntia.
Ympäri vuoden kätevimmin Suomesta Bulgariaan pääsen lentämällä Sofiaan Saksan kautta. Lentomatka sisältää yhden vaihdon. Saksalainen lentoyhtiö Lufthansa lentää joka päivä Helsingistä Sofiaan joko Franfurtin ja Munchenin kautta. Meidän vahva suositus on lentää Munchenin kautta, koska Frankfurt on Euroopan vilkkain ja ruuhkaisin lentokenttä.

NÄIN LÖYDÄT HALVIMMAT LENTOLIPUT
Lentoliput kannattaa hankkia 49 päivää (seitsemän viikkoa) etukäteen. Juhlapyhinä ja loma-aikoina halvimmat lennot löytyvät noin 14 viikkoa etukäteen.
Jos viikonpäivällä ei ole väliä, kannattaa lentää tiistaina, keskiviikkona tai lauantaina. Nämä ovat vähiten suosittuja matkustuspäiviä ja siksi liput näille päiville ovat usein edullisempia. Viikonloppuna ja sen lähitienoilla liput ovat puolestaan kalliimpia.
Osta lentosi tiistaina. Yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan oikea kellon aika on iltapäivällä kolmen aikaan. Matkasivusto Farecompare.com on selvittänyt, että lentoliput päivittyvät varausjärjestelmiin ja hakukoneisiin aina tiistaisin kello 15.
Suorat lennot ovat kätevimmät, ja siksi kalleimmat. Jopa yksi välilasku voi tuoda parin sadan euron säästön lentoosi.
Lähde: US News ja ET


BULGARIA
Bulgaria on suomalaisille tuttu lähinnä Mustanmeren rantakohteena, mutta maa antaa matkailijalle paljon enemmän: ikivanhaa historiaa, laadukkaita kylpylöitä, uskomatonta luonnonkauneutta, retkeily- ja patikointimahdollisuuksia, kulttuuria ja paljon muuta – edullista hintatasoa unohtamatta.
Bulgaria on EU-maa, mutta ei kuulu Schengen- eikä euroalueeseen. Bulgarian rahayksikkö on leva (BGN). Paikallista valuuttaa voi vaihtaa tai nostaa paikan päältä mm. pankkiautomaateista yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla. Matkoillamme on yleensä täysihoito, joten rahaa tarvitaan lähinnä eväisiin, omiin juomiin, ostoksiin ja juomarahoihin.
Ilmasto Bulgariassa vaihtelee Mustanmeren rannikkoalueiden välimerellisestä vuoristoalueiden mantereiseen. Kesät ovat kuivahkoja ja lämpimiä, talvet taas kosteampia ja vuoristossa lumisia. Sää sisämaassa ja vuoristoalueilla on usein rannikkoa viileämpi ja arvaamattomampi. Vuoristoalueet ovat lumettomia yleensä kesä-heinäkuusta loka-marraskuun loppuun asti. Sään puolesta paras aika matkustaa Rhodopen vuoristoon on huhtikuusta marraskuun lopulle.
Virallinen kieli on bulgaria. Myös venäjää, englantia ja saksaa osataan jonkin verran. Matkanjohtajamme ja paikallisoppaamme auttavat mielellään tarvittaessa tulkkauksessa.
Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Bulgariaan. Voimassa oleva passi tarvitaan mukaan. Passin tulee olla voimassa 6 kk matkan jälkeen.
Tarvitset matkalle normaalin matkavakuutuksen. Suosittelemme sellaisen matkavakuutuksen ottamista, jossa on peruutusturva.
Kysymyksiä tai palautetta? Meidän Ville vastaa nopeasti kaikkiin mieltä askarruttaviin kysymyksiisi.

Ville Riihimäki
ville@pinktomatotravel.com
358 400 585 566