MATKAT / KALASTUSMATKAT

4 päivän kalareissu Bulgariaan

Kalaisat joet ja järvet koskemattomassa Rhodope-vuoristossa kuuluvat ”kerran elämässä” –kokemusten listalle. Etenkin jos olet innokas
harrastajakalastaja. Saaliskaloja täällä ovat mm. taimen, hauki, siika, karppi, ahven ja monni.

Toimintamme kulmakivinä ovat laatu, palvelu, turvallisuus ja kestävä matkailu.

 

HINTA / HLÖ – 1425 €
KULJETUKSET – Kaikki kuljetukset Bulgariassa
MATKUSTUSAIKA  1.3. – 31.5. ja 1.9. – 1.11.2022
KALASTUSLUPA – Sisältyy pakettiin
RYHMÄKOKO – Vähintään kaksi ihmistä / matka
KALASTUSRETKIEN KESTO – 2–6 h
RUOKAILUT –  All inclusive; aamupala, lounas ja illallinen
KALASTUSTARVIKKEET –  Syötit, vieheet ja avokela – koko setti sisältyy pakettiin
JUOMAT – Paikallinen olut (lager), talon viini ja virvokkeet
OMAT KALASTUSTARVIKKEET –  Saa ottaa mukaan
MAJOITUS – Hotelli Chilingira***
MUUT RETKET – Vierailu bulgarialaiselle viinitilalle ja kaupunkikierros Plovdivissa
HUONEET – 2 hh, ilmastointi (1 hh lisämaksusta)

 

MUUT PALVELU
Sauna- ja allasosaston sekä kuntosalin vapaa käyttö

 

 

TIETOJA MATKASTA

Matkalla kalastetaan pääosin Vacha- ja Tsankov Kamak -patojärvillä, jotka ovat paikoin yli 100 metriä syviä. Syvimmissä syövereissä elävät kuuluisat monnit, jotka kalajuttujen mukaan ovat yli 600-kilosia ja joiden tiedetään syöneen vedessä uivia koiria.

Reissu soveltuu kaiken tasoisille kalastajille himokalastajista aloittelijoihin. Varsinaista kalastuskoulua emme järjestä, toki neuvomme alkuun. Jos et ole koskaan ennen kalastanut tai esimerkiksi käyttänyt virveliä, voimme luvata, että jo vartin kuluttua osaat.

Kokeneille kalastajille suosittelemme ottamaan omat välineet mukaan. Ennen kalastuksen aloittamista kalastajan on desinfioitava kalastusvälineet. Paikallinen kalastuslupa ei määrittele kalastettavan saaliin määrää, mutta suosittelemme kalojen vapauttamista. Kalastus on sallittua kaikilla välineillä.

Järvien rannat ovat kauttaaltaan äkkisyviä, joten kalastus tapahtuu joko veneestä tai rannasta heittäen. Jigikalastus on mahdolista. Rhodopen erikoisuus on ”onkikalastus” elävällä kalasyötillä, jossa välineenä käytetään perinteistä avokelavirveliä.

Kahluu ei järvillä ole mahdollista.

Majoitumme Chilingira*** hotellissa, josta avautuu huikeat maisemat Vacha-järvelle. Hotelissa on ulko- ja sisäuima-allas, sauna ja höyrysauna, ravintola ja baari. Rannasta pääsee suoraan majoitukseen, josta voi saunan kautta istahtaa huippukokin tarjoilemalle illalliselle. Mitäpä muuta voisi kalastupäivältä enää toivoa?

Rento ja nuorekas asiakaspalvelu antavat hyvät takuut turvalliseen ja onnistuneeseen kalastusmatkaan. Pink Tomato Travelsin suomenkielinen opas on asiakkaiden mukana matkanjohtajana ja toimii usein myös kalastusoppaana.

Pink Tomato Travelsin kalastusmatkoihin kuuluvat kaikki oleellinen kuten ruokailut, majoitukset, juomat ja kaikki kuljetukset niin lentokentältä lentokentälle kuin itse matkakohteessa, sekä tietysti paikalliset luvat, kalastusvälineet ja syötit sekä pelastusliivit.

MATKAN HINTA SISÄLTÄÄ

 • Majoitukset
 • Kaikki kuljetukset
 • Opastetut retket kulttuurikaupunki Plovdiviin ja Yustinan viinitilalle, jossa päivällinen ja viinit kuuluvat hintaan
 • Sisäänpääsymaksut opastetuilla kierroksilla
 • Suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut
 • Kaikki ateriat (all inclusive); aamupala, lounas ja illallinen sekä juomat (paikallinen olut ja viini, limu)
 • Toimistokulut
 • Paikalliset luvat

MATKAN HINTA EI SISÄLLÄ

 • Matkavakuutusta
 • Lentoja
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita
 • Henkilökohtaisia kuluja

KALASTUSAJAT

 • Taimen 01.02.2020 – 30.09.2020
 • Hauki 01.05.2020 – 14.02.2021
 • Siika 16.05.2020 – 14.03.2021
 • Kaikki muut: karppi, ahven, monni 16.06.2020 – 30.04.2021

Huom! Kaikkia ed. mainittuja kaloja saa kalastaa ympäri vuoden, mutta kalastusajankohdan ulkopuolella kalat pitää laskea takaisin vesistöön.

TYYPILLINEN KALASTUSPÄIVÄ

10:00 Oppaat tapaavat asiakkaat hotellilla. Päivän retken esittely. Varustautuminen ja turvallisuusasiat.
10:30 Kalastus alkaa oppaiden johdolla veneistä tai rannalta
13:00 Picnic-tauko. Kahvit ja runsaat retkieväät sekä virvoitusjuomia.
14:00 Kalastus  jatkuu.
17:00 Paluu hotellille. Jos saalista on otettu ylös, ne toimitetaan jatkokäsittelyyn

VARUSTEET

Varaa mukaan kalastamiseen sopiva vaatetus ja varusteet. Pienehkö selkäreppu voi olla kätevä juomapulloa, omia eväitä tai henkilökohtaisia tavaroita varten. Kesällä on hyvä varata aurinkovoidetta, koska olemme reilusti merenpinnan yläpuolella. Epävakaisella säällä voi sade- tai tuulitakki olla tarpeen. Keväällä ja syksyllä päivällä voi olla hyvinkin lämmin, mutta auringon laskiessa voi viileys yllättää.

Pakkaa mukaan allas-osastoa varten uima-asu ja varvastossut. Kylpytakki kuuluu hintaan..

MUISTA PASSI! JA MATKAVAKUUTUS

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Bulgariaan. Muista voimassa oleva passi! Passin on oltava voimassa 6 kk matkan jälkeen.
Tarvitset matkalle normaalin matkavakuutuksen. Suosittelemme sellaisen matkavakuutuksen ottamista, jossa on peruutusturva.

MITEN PERILLE?

Pink Tomato Travel noutaa patikointilomalaiset joko Bulgarian pääkaupungista Sofian lentokentältä tai Bulgarian aurinkorannikolta Burgasin lentokentältä. Huom! Ajoaika Burgasista on 6 ja sofiasta 3 tuntia.

Ympäri vuoden kätevimmin Suomesta Bulgariaan pääsen lentämällä Sofiaan Saksan kautta. Lentomatka sisältää yhden vaihdon. Saksalainen lentoyhtiö Lufthansa lentää joka päivä Helsingistä Sofiaan Franfurtin ja Munchenin kautta. Meidän vahva suositus on lentää Munchenin kautta, koska Frankfurt on Euroopan vilkkain ja ruuhkaisin lentokenttä.


NÄIN LÖYDÄT HALVIMMAT LENTOLIPUT

Lentoliput kannattaa hankkia 49 päivää (seitsemän viikkoa) etukäteen. Juhlapyhinä ja loma-aikoina halvimmat lennot löytyvät noin 14 viikkoa etukäteen.

Jos viikonpäivällä ei ole väliä, kannattaa lentää tiistaina, keskiviikkona tai lauantaina. Nämä ovat vähiten suosittuja matkustuspäiviä ja siksi liput näille päiville ovat usein edullisempia. Viikonloppuna ja sen lähitienoilla liput ovat puolestaan kalliimpia.

Osta lentosi tiistaina. Yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan oikea kellon aika on iltapäivällä kolmen aikaan. Matkasivusto Farecompare.com on selvittänyt, että lentoliput päivittyvät varausjärjestelmiin ja hakukoneisiin aina tiistaisin kello 15.

Suorat lennot ovat kätevimmät, ja siksi kalleimmat. Jopa yksi välilasku voi tuoda parin sadan euron säästön lentoosi.

Lähde: US News ja ET

BULGARIA

Bulgaria on suomalaisille tuttu lähinnä Mustanmeren rantakohteena, mutta maa antaa matkailijalle paljon enemmän: ikivanhaa historiaa, laadukkaita kylpylöitä, uskomatonta luonnonkauneutta, retkeily- ja patikointimahdollisuuksia, kulttuuria ja paljon muuta – edullista hintatasoa unohtamatta.

Bulgaria on EU-maa, mutta ei kuulu Schengen- eikä euroalueeseen. Bulgarian rahayksikkö on leva (BGN). Paikallista valuuttaa voi vaihtaa tai nostaa paikan päältä mm. pankkiautomaateista yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla. Matkoillamme on yleensä täysihoito, joten rahaa tarvitaan lähinnä eväisiin, omiin juomiin, ostoksiin ja juomarahoihin.

Ilmasto Bulgariassa vaihtelee Mustanmeren rannikkoalueiden välimerellisestä vuoristoalueiden mantereiseen. Kesät ovat kuivahkoja ja lämpimiä, talvet taas kosteampia ja vuoristossa lumisia. Sää sisämaassa ja vuoristoalueilla on usein rannikkoa viileämpi ja arvaamattomampi. Vuoristoalueet ovat lumettomia yleensä kesä-heinäkuusta loka-marraskuun loppuun asti. Sään puolesta paras aika matkustaa Rhodopen vuoristoon on huhtikuusta marraskuun lopulle.

Virallinen kieli on bulgaria. Myös venäjää, englantia ja saksaa osataan jonkin verran. Matkanjohtajamme ja paikallisoppaamme auttavat mielellään tarvittaessa tulkkauksessa.

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Bulgariaan. Voimassa oleva passi tarvitaan mukaan. Passin tulee olla voimassa 6 kk matkan jälkeen.

Tarvitset matkalle normaalin matkavakuutuksen. Suosittelemme sellaisen matkavakuutuksen ottamista, jossa on peruutusturva.