MATKAT / SEIKKAILULOMA

4 päivän patikointiloma

Patikointimatkan tukikohtana on Pamporovo, vanha bulgarialainen vuoristokylä Rhodopen vuoristossa, Kreikan rajan tuntumassa. 1650 metrin korkeudessa sijaitseva Pamporovo on tunnettu talvilomakohde, mutta kesäkaudellakin aktiivilomailijalle on runsaasti tarjontaa.

Jylhät maisemat, vaihtelevat maastot, monipuolinen luonto sekä historialliset kulttuurikohteet luovat patikointilomalle erinomaiset puitteet. Unohtamatta kylpylähotellin hemmottelevia palveluja.

Toimintamme kulmakivinä ovat laatu, palvelu, turvallisuus ja kestävä matkailu.


HINTA / HLÖ1 200€
MAJOITUSKylpylähotelli Orlovetz****
Kylpylähotelli Perelik****
MATKUSTUSAIKA15.5. – 1.11.2022
HUONEET2 hh, ilmastointi (1 hh lisämaksusta)
RYHMÄKOKOVähintään kaksi ihmistä / matka
PATIKOINTIEN MÄÄRÄ1 / päivä
KULJETUKSETKaikki kuljetukset Bulgariassa
PATIKOINTIEN KESTO2 – 6 h
RUOKAILUTTäysihoito: aamupala, lounas ja illallinen
VAIKEUSASTEHelposta haastavaan. Reitit räätälöidään yksilöllisesti
JUOMATAlkoholittomat juomat 
RETKETVierailu Bulgarialaiselle viinitilalle ja kaupunkikierros Plovdivissa 
MUUT PALVELUHotellin sauna- ja allasosaston sekä kuntosalin vapaa käyttö

TIETOJA MATKASTA

Valtaosa Rhodopen vuoristosta on yhä erämaata, jossa viihtyvät mm. sudet, karhut, korppikotkat, gemssit ja alppikauriit. Lintulajeja täällä on yli 300. Paikalliset vesialueet ovat tunnettuja kalaisista järvistä ja joista.

Teemme Pamporovon vuoristokylästä, jossa majoitumme, paikallisen vuoristo-oppaan johdolla päiväretkiä vuoriston huikeisiin maisemiin. Bulgarian Pamporovossa vaeltaminen on monin tavoin erityistä. Sen vuoksi patikoimme oppaan kanssa, joka tuntee hyvin Rhodopen sääolosuhteet sekä patikointireitit ja osaa kertoa yksityiskohtia luonnon moninaisuudesta.

Patikointireittejä Pamporovossa ja sitä ympäröivässä Rhodopen vuoristossa on useita. Lähimmät reitit lähtevät Pamporovon keskustasta ja kauimmaisiin lähtöpisteisiin vie kyyti (kuuluu hintaan).

Pink Tomato Travelin patikointiloma Bulgariassa sopii kaikille tavanomaisen peruskunnon omaaville kävelijöille, jotka haluavat nauttia erilaisesta lomasta Bulgarian kauniissa luonnossa. Reitit räätälöidään tarvittaessa paikan päällä, vaikka henkilökohtaisesti, minkä jälkeen ryhmät modostetaan tason ja mieltymysten mukaan. Patikoinnin jälkeen voit rentoutua ja nauttia hotellin tarjoamasta kylpyläosastosta.

Korkeuserot vaihtelevat 800 – 2000 metrin välillä. Hyvät kengät ja säänmukainen kevyt varustus riittävät mainiosti. Liikumme rauhallisesti, mikä mahdollistaa ympäröivän luonnon havainnoimisen, sillä patikoinnissahan ei ole kyse suorittamisesta, vaan luonnosta nauttimisesta. Kävelynopeutta, -matkaa ja -maastoa vaihdellen kovakuntoistenkin kulkijoiden tarpeet tulevat huomioiduksi.

Majoitumme Kylpylähotelli Orlovetz:ssa***** tai Kylpylähotelli Perelik:ssa*****. Hotelleissa on huikeat rentoutumisosastot sisäuima-altaineen ja saunoineen. Voit nauttia vaikkapa erilaisista ylellisistä hieronnoista, hamamista sekä ravintolan ja baarin antimista – saat aidosti viiden tähden palvelut.

Pink Tomato Travelsin suomenkielinen opas on asiakkaiden mukana matkanjohtajana alusta loppuun.

Pink Tomato Travelsin patikointimatkoihin kuuluvat ruokailut, majoitukset, juomat ja kaikki kuljetukset niin lentokentältä lentokentälle kuin itse matkakohteessa.

MATKAN HINTA SISÄLTÄÄ

 • Majoitukset 2 hh (1h lisämaksusta)
 • 1 patikointi päivässä. Huom! Saapumis- ja lähtöpäivinä ei välttämättä ole ohjelmaa johtuen lentoajoistasi
 • Sisäänpääsymaksut maksullisissa aktiviteeteissa
 • Kaikki kuljetukset Bulgariassa
 • Suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut
 • Kaikki ateriat (täysihoito); aamupala, lounas ja illallinen sekä alkoholittomat juomat
 • SPA- ja allasosaston vapaan käytön
 • Toimistokulut
 • Paikalliset luvat ja lupamaksut

MATKAN HINTA EI SISÄLLÄ

 • Henkilökohtaista matkavakuutusta
 • Lentoja
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita
 • Henkilökohtaisia kuluja
 • Alkoholipitoisia ruokajuomia

HUOM!
Matkaohjelmat vaativat normaalia yleiskuntoa ja pääsääntöisesti matkustajan tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apua. Vierailukohteisiin on mahdollisuus tutustua vain jalkaisin ja reiteillä voi olla portaita ja korkeuseroja.

MATKAOHJELMA

1. päivä

Saapuminen Sofiaan tai Burgasiin. Olemme vastassa lentokentällä. Matkalla Pamporovoon pysähdymme Ystinan viinitilalla, jossa tutustumme viinitilaan ja osallistumme viinitastingiin. Tastingin jälkeen kuljetus hotellille.

2. päivä

Aamiaisen jälkeen tapaamme vuoristo-oppaan. Opas kertoo meille päiväpatikoinnin reitin ja keskeiset nähtävyydet matkan varrelta. Patikointi kestää noin 3-6 tuntia, riippuen valikoidusta reitistä. Patikoinnin aikana nautimme retkilounaan. Palaamme hotellille viimeistään klo 17. Aamiainen, lounas ja päivällinen.

3. päivä

Aamiaisen jälkeen lähdemme Plovdiviin, johon tutustumme patikoiden paikallisen oppaan johdolla. Opas kertoo meille keskeiset historialliset vaiheet sekä elämänmenosta Plovdivissa ja Bulgariassa. Opastus kestää noin 3 tuntia. Patikoinnin jälkeen nautimme lounaan. Lounaan jälkeen on omaa aikaa tutustua kaupunkiin. Palaamme päivälliseksi hotelliin. Aamupala, lounas ja päivällinen.

4. päivä

Riippuen lentoaikatauluistanne vietämme omatoimipäivän Pamporovossa. Kuljetus takaisin lentokentälle Sofiaan tai Burgasiin. Aamupala.

Pink Tomato Travelin suomenkielinen matkanjohtaja on asiakkaiden käytettävissä koko matkan ajan. Opastukset ovat englanninkielisiä

VARUSTEET

Varaa mukaan kevyet vaelluskengät tai tukevat lenkkitossut, sekä patikoimiseen sopiva vaatetus. Pienehkö selkäreppu voi olla kätevä juomapulloa, omia eväitä tai henkilökohtaisia tavaroita varten. Kesällä on hyvä varata aurinkovoidetta, koska olemme reilusti merenpinnan yläpuolella. Epävakaisella säällä voi sade- tai tuulitakki olla tarpeen. Keväällä ja syksyllä päivällä voi olla hyvinkin lämmin, mutta auringon laskiessa voi viileys yllättää.

Pakkaa mukaan allas-osastoa varten uima-asu ja varvastossut. Kylpytakki kuuluu huoneen varustukseen.

PATIKOINTI TOP 5

1 Yli 1000 kilometriä vaikeustasoltaan erilaisia patikointireittejä

2 Ainutlaatuiset patikointimahdollisuudet huikeissa maisemissa

3 Hienot luontoelämykset ja paljon erilaista nähtävää

4 Miellyttävä ilmasto patikointiin

5 Kokeneet vuoristo-oppaat, joilla hyvä paikallistuntemus

MUISTA PASSI! JA MATKAVAKUUTUS

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Bulgariaan. Muista voimassa oleva passi! Passin tulee olla voimassa 6 kk matkan jälkeen.
Tarvitset matkalle normaalin matkavakuutuksen. Suosittelemme sellaisen matkavakuutuksen ottamista, jossa on peruutusturva.

MITEN PERILLE?

Pink Tomato Travel noutaa patikointilomalaiset joko Bulgarian pääkaupungista Sofian lentokentältä tai Bulgarian aurinkorannikolta Burgasin lentokentältä.

Ympäri vuoden kätevimmin Suomesta Bulgariaan pääsen lentämällä Sofiaan Saksan kautta. Lentomatka sisältää yhden vaihdon. Saksalainen lentoyhtiö Lufthansa lentää joka päivä Helsingistä Sofiaan Franfurtin ja Munchenin kautta. Meidän vahva suositus on lentää Munchenin kautta, koska Frankfurt on Euroopan vilkkain ja ruuhkaisin lentokenttä.

NÄIN LÖYDÄT HALVIMMAT LENTOLIPUT

Lentoliput kannattaa hankkia 49 päivää (seitsemän viikkoa) etukäteen. Juhlapyhinä ja loma-aikoina halvimmat lennot löytyvät noin 14 viikkoa etukäteen.

Jos viikonpäivällä ei ole väliä, kannattaa lentää tiistaina, keskiviikkona tai lauantaina. Nämä ovat vähiten suosittuja matkustuspäiviä ja siksi liput näille päiville ovat usein edullisempia. Viikonloppuna ja sen lähitienoilla liput ovat puolestaan kalliimpia.

Osta lentosi tiistaina. Yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan oikea kellon aika on iltapäivällä kolmen aikaan. Matkasivusto Farecompare.com on selvittänyt, että lentoliput päivittyvät varausjärjestelmiin ja hakukoneisiin aina tiistaisin kello 15.

Suorat lennot ovat kätevimmät, ja siksi kalleimmat. Jopa yksi välilasku voi tuoda parin sadan euron säästön lentoosi.

Lähde: US News ja ET

BULGARIA

Bulgaria on suomalaisille tuttu lähinnä Mustanmeren rantakohteena, mutta maa antaa matkailijalle paljon enemmän: ikivanhaa historiaa, laadukkaita kylpylöitä, uskomatonta luonnonkauneutta, retkeily- ja patikointimahdollisuuksia, kulttuuria ja paljon muuta – edullista hintatasoa unohtamatta.

Bulgaria on EU-maa, mutta ei kuulu Schengen- eikä euroalueeseen. Bulgarian rahayksikkö on leva (BGN). Paikallista valuuttaa voi vaihtaa tai nostaa paikan päältä mm. pankkiautomaateista yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla. Matkoillamme on yleensä täysihoito, joten rahaa tarvitaan lähinnä eväisiin, omiin juomiin, ostoksiin ja juomarahoihin.

Ilmasto Bulgariassa vaihtelee Mustanmeren rannikkoalueiden välimerellisestä vuoristoalueiden mantereiseen. Kesät ovat kuivahkoja ja lämpimiä, talvet taas kosteampia ja vuoristossa lumisia. Sää sisämaassa ja vuoristoalueilla on usein rannikkoa viileämpi ja arvaamattomampi. Vuoristoalueet ovat lumettomia yleensä kesä-heinäkuusta loka-marraskuun loppuun asti. Sään puolesta paras aika matkustaa Rhodopen vuoristoon on huhtikuusta marraskuun lopulle.

Virallinen kieli on bulgaria. Myös venäjää, englantia ja saksaa osataan jonkin verran. Matkanjohtajamme ja paikallisoppaamme auttavat mielellään tarvittaessa tulkkauksessa.

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Bulgariaan. Voimassa oleva passi tarvitaan mukaan. Passin tulee olla voimassa 6 kk matkan jälkeen.

Tarvitset matkalle normaalin matkavakuutuksen. Suosittelemme sellaisen matkavakuutuksen ottamista, jossa on peruutusturva.

Kysymyksiä tai palautetta? Meidän Ville vastaa nopeasti kaikkiin mieltä askarruttaviin kysymyksiisi.

Ville Riihimäki
ville@pinktomatotravel.com
+358 400 585 566