MATKAT / SEIKKAILULOMA

4 päivän seikkailuloma

Bulgariassa,
Rhodopen vuoristossa pääsevät kovimmatkin seikkailuhullut testaamaan
hermojensa pitävyyttä. Pamporovon vuoristokylä on ikimuistoinen
vierailukohde erityisesti mahtavien maisemiensa puolesta, mutta se on
myös aktiivilomailusta innostuneiden seikkailijoiden paratiisi.

Bulgarian
seikkailuloma ei vaadi mitään erityisosaamista tai kiipeilykokemusta.
Kerromme ja näytämme sinulle miten varusteita ja välineitä käytetään ja
miten eri aktiviteetit suoritetaan turvallisesti. 

Toimintamme kulmakivinä ovat laatu, palvelu, turvallisuus ja kestävä matkailu. 


 

HINTA / HLÖ1 425 €
MAJOITUSKylpylähotelli Orlovetz****
Kylpylähotelli Perelik****
MATKUSTUSAIKA1.5. – 23.9.2022
HUONEET2 hh, ilmastointi (1 hh lisämaksusta)
RYHMÄKOKOVähintään kaksi ihmistä / matka
AKTIVITEETTIEN MÄÄRÄ1 Aktiviteetti / päivä
KULJETUKSETKaikki kuljetukset Bulgariassa
AKTIVITEETTIEN KESTONoin klo 9 – 16
RUOKAILUTTäysihoito: aamupala, lounas ja illallinen
VAIKEUSASTEHelposta vaikeaan
JUOMATAlkoholittomat juomat 
MUUT PALVELUHotellin sauna- ja allasosaston sekä kuntosalin vapaa käyttö

TIETOJA MATKASTA

Pamporovo on tunnettu talvilomakeskuksena, mutta kesäsesonkina paikka tarjoaa aktiviteetteja monipuolisesti. Päiväretkemme kulkevat läpi luolien ja kanjonien, kiipeilemme kiipeilypuistossa, pyöräilemme kiemurtelevilla vuoristopoluilla ja nautimme bulgarialaisen keittiön tarjoamista kulinaristisista elämyksistä.

Retket toteutetaan päiväretkinä, joihin sisältyy nouto hotellilta ja paluukuljetukset takaisin hotellille. Aloitamme retket noin klo 9.00 aamulla ja palaamme takaisin klo 16 mennessä, joten sinulle jää aikaa rentoutua hotellin SPA-osastolla ja nauttia illallista hotellissa.

Paikan päällä on aina suomalainen matkanjohtaja. Retkiä opastavat erinomaiset ja kokeneet paikalliset oppaat ja kouluttajat, jotka tuntevat aktiviteetit kuin omat taskunsa. He pitävät huolen siitä, että matka on ikimuistoinen ja että kaikki sujuu turvallisesti. Kaikki oppaamme puhuvat englantia.

Aktiviteetit pyörivät viikon sykleissä, siten että joka viikonpäivä on merkitty tietylle aktiviteetille. Alla olevasta lukujärjestyksestä näet viikko-ohjelman:

 1. Maanantai:Maastosafari “Suden kivi”
 2. Tiistai:Uhlovitzan luolaseikkailu
 3. Keskiviikko:Patikointi “Vesiputouksien kanjonissa”
 4. Torstai:Paholaisen rotko ja Yagodinan luolat
 5. Perjantai:Päivä kiipeilypuistossa
 6. Lauantai:Pyöräretki
 7. Sunnuntai:Patikointiretki Best of Pamporovo

 

Esimerkki: jos koneesi laskeutuu tiistaina ensimmäinen aktiviteettipäiväsi on keskiviikkona, eli patikointi vesiputouksien kanjonissa. Seuraavana päivänä, torstaina, on vuorossa paholaisen rotko ja Yagodinan luolat, perjantaina vietät päivän kiipeilypuistossa jne.

Seikkailuviikko sopii kaikille, joilla on kohtuullinen kunto ja jotka haluavat nauttia erilaisesta lomasta Bulgarian kauniissa luonnossa. Patikointi- ja pyöräilyreitit räätälöidään kunkin ryhmän koon, tason ja mieltymysten mukaan. Huom! Seikkailuloma soveltuu yli 12-vuotiaille.

Majoitumme Kylpylähotelli Orlovetz:ssa***** tai Kylpylähotelli Perelik:ssa*****. Hotelleissa on huikea hyvinvointiosasto sisäuima-altaineen ja saunoineen. Voit nauttia hamamista, ravintolasta tai baarin virvokkeista – aidosti viiden tähden palvelut.

Pink Tomato Travelsin seikkailumatkoihin kuuluvat kaikki oleellinen, lue täysihoito, kuten ruokailut, majoitukset, alkoholittomat juomat ja kaikki kuljetukset niin lentokentältä lentokentälle kuin itse matkakohteessa.

MATKAN HINTA SISÄLTÄÄ

 • Majoitukset 2 hh (1h lisämaksusta)
 • 1 aktiviteetti päivässä. Huom! Saapumis- ja lähtöpäivinä ei välttämättä ole ohjelmaa johtuen lentoajoistasi
 • Sisäänpääsymaksut kaikissa aktiviteeteissa
 • Kaikki kuljetukset Bulgariassa
 • Suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut
 • Kaikki ateriat (täysihoito); aamupala, lounas ja illallinen sekä alkoholittomat juomat
 • SPA- ja allasosaston vapaan käytön
 • Toimistokulut
 • Paikalliset luvat ja lupamaksut

MATKAN HINTA EI SISÄLLÄ

 • Henkilökohtaista matkavakuutusta
 • Lentoja
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita
 • Henkilökohtaisia kuluja
 • Alkoholipitoisia ruokajuomia

MATKAOHJELMA

 1. Päivä: Maastosafari “Suden kivi”

Kuljemme maastoajoneuvolla 1600 metrin korkeuteen Chamliya-vuoren huipulle. Matkalla käymme historiallisessa Shiroka Lakan kylässä.

 1. Päivä: Luolaseikkailu

Vierailemme vuonna 1967 löydetyssä Uhlovitza-luolassa, joka on 460 metriä pitkä ja sijaitsee 1040 metriä merenpinnan yläpuolella sekä Kaleton linnoituksessa, joka antiikin aikaan vartioi tärkeimpiä roomalaisia reittejä Rhodopen vuoristossa.

 1. Päivä: Patikointi “Vesiputouksien kanjoni”

Patikointireitti kulkee uskomattoman kauniissa maisemissa kanjonin pohjalla Elenska-joen molemmin puolin. Matkan varrella on 46 vesiputousta, joista korkein on 68 metriä. Reitti on 6 km pitkä. Patikointi kestää noin 4 tuntia.

 1. Päivä: Paholaisen kurkku

Vierailemme Bulgarian pisimmällä rotkolla, jota kutsutaan paholaisen kurkuksi. Pituutta rotkolla on noin 9,5 km. Rotko päättyy vieraiuun Yagodinan luolaan, jota Buynovon joki on louhinut miljoonien vuosien ajan. Alueella monia kasveja tavataan vain täällä, esimerkiksi Orfeuksen kukka.

 1. Päivä : Kiipeilypäivä

Koko päivän seikkailu kiipeilypuistossa. Puistossa pääset tutustumaan kiipeilyseinään, köysirataan, varmistettuun Via ferrata*-kiipeilyreittiin sekä kalliokiipeilyyn. Lopuksi voit liukua köysiradalla, joka on 100 metriä pitkä ja kulkee 40 metrin korkeudessa.

Via ferrata:lla* tarkoitetaan super turvallista kiipeilyä, jossa kiipeillään kytkettynä kallioon valmiiksi tehtyihin kiinteisiin vaijereihin ja tikkaisiin. Turvallista mutta huimaa.

 1. Päivä: Pyöräretki

Pyöräreitti riippuu ryhmän koosta, tasosta ja mieltymyksistä sekä sääolosuhteista. Reitin kesto on korkeintaan 4 tuntia, ajamme polkuja pitkin.

 1. Päivä: Best of Pamporovo

Patikointiretki, jonka reitti kulkee korkealla Orpheus-kallioiden ja Snezhankan huipun kautta Pamporovoon. Matkalla Pysähdymme Snezhankan tv-tornissa (156 m korkea).

VARUSTEET

Varaa mukaan kevyet vaelluskengät tai tukevat lenkkitossut, sekä seikkailuun sopiva vaatetus. Pienehkö selkäreppu voi olla kätevä juomapulloa, omia eväitä tai henkilökohtaisia tavaroita varten. Kesällä on hyvä varata aurinkovoidetta, koska olemme reilusti merenpinnan yläpuolella. Epävakaisella säällä voi sade- tai tuulitakki olla tarpeen. Keväällä ja syksyllä päivällä voi olla hyvinkin lämmin, mutta auringon laskiessa voi viileys yllättää.

Pakkaa mukaan allas-osastoa varten uima-asu ja varvastossut. Kylpytakki kuuluu huoneen varustukseen.

 

MUISTA PASSI! JA MATKAVAKUUTUS

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Bulgariaan. Muista voimassa oleva passi! Passin tulee olla voimassa 6 kk matkan jälkeen.

Lapsi tarvitsee oman passin. Lisäksi yksin lapsen kanssa matkustava huoltaja tarvitsee toisen huoltajan kirjallisen suostumuksen lomamatkaa varten.

Tarvitset matkalle normaalin matkavakuutuksen. Suosittelemme sellaisen matkavakuutuksen ottamista, jossa on peruutusturva.

MITEN PERILLE?

Pink Tomato Travel noutaa patikointilomalaiset joko Bulgarian pääkaupungista Sofian lentokentältä tai Bulgarian aurinkorannikolta Burgasin lentokentältä.

Ympäri vuoden kätevimmin Suomesta Bulgariaan pääsen lentämällä Sofiaan Saksan kautta. Lentomatka sisältää yhden vaihdon. Saksalainen lentoyhtiö Lufthansa lentää joka päivä Helsingistä Sofiaan Franfurtin ja Munchenin kautta. Meidän vahva suositus on lentää Munchenin kautta, koska Frankfurt on Euroopan vilkkain ja ruuhkaisin lentokenttä.


NÄIN LÖYDÄT HALVIMMAT LENTOLIPUT

Lentoliput kannattaa hankkia 49 päivää (seitsemän viikkoa) etukäteen. Juhlapyhinä ja loma-aikoina halvimmat lennot löytyvät noin 14 viikkoa etukäteen.

Jos viikonpäivällä ei ole väliä, kannattaa lentää tiistaina, keskiviikkona tai lauantaina. Nämä ovat vähiten suosittuja matkustuspäiviä ja siksi liput näille päiville ovat usein edullisempia. Viikonloppuna ja sen lähitienoilla liput ovat puolestaan kalliimpia.

Osta lentosi tiistaina. Yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan oikea kellon aika on iltapäivällä kolmen aikaan. Matkasivusto Farecompare.com on selvittänyt, että lentoliput päivittyvät varausjärjestelmiin ja hakukoneisiin aina tiistaisin kello 15.

Suorat lennot ovat kätevimmät, ja siksi kalleimmat. Jopa yksi välilasku voi tuoda parin sadan euron säästön lentoosi.

Lähde: US News ja ET

BULGARIA

Bulgaria on suomalaisille tuttu lähinnä Mustanmeren rantakohteena, mutta maa antaa matkailijalle paljon enemmän: ikivanhaa historiaa, laadukkaita kylpylöitä, uskomatonta luonnonkauneutta, retkeily- ja patikointimahdollisuuksia, kulttuuria ja paljon muuta – edullista hintatasoa unohtamatta.

Bulgaria on EU-maa, mutta ei kuulu Schengen- eikä euroalueeseen. Bulgarian rahayksikkö on leva (BGN). Paikallista valuuttaa voi vaihtaa tai nostaa paikan päältä mm. pankkiautomaateista yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla. Matkoillamme on yleensä täysihoito, joten rahaa tarvitaan lähinnä eväisiin, omiin juomiin, ostoksiin ja juomarahoihin.

Ilmasto Bulgariassa vaihtelee Mustanmeren rannikkoalueiden välimerellisestä vuoristoalueiden mantereiseen. Kesät ovat kuivahkoja ja lämpimiä, talvet taas kosteampia ja vuoristossa lumisia. Sää sisämaassa ja vuoristoalueilla on usein rannikkoa viileämpi ja arvaamattomampi. Vuoristoalueet ovat lumettomia yleensä kesä-heinäkuusta loka-marraskuun loppuun asti. Sään puolesta paras aika matkustaa Rhodopen vuoristoon on huhtikuusta marraskuun lopulle.

Virallinen kieli on bulgaria. Myös venäjää, englantia ja saksaa osataan jonkin verran. Matkanjohtajamme ja paikallisoppaamme auttavat mielellään tarvittaessa tulkkauksessa.

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Bulgariaan. Voimassa oleva passi tarvitaan mukaan. Passin tulee olla voimassa 6 kk matkan jälkeen.

Tarvitset matkalle normaalin matkavakuutuksen. Suosittelemme sellaisen matkavakuutuksen ottamista, jossa on peruutusturva.

Kysymyksiä tai palautetta? Meidän Ville vastaa nopeasti kaikkiin mieltä askarruttaviin kysymyksiisi.

Ville Riihimäki
ville@pinktomatotravel.com
+358 400 585 566