MATKAT / PYÖRÄILYMATKAT

Alamäkipyöräilylomat

Rhodopen vuoristossa sijaitsevan Pamporovon aktiivilomakeskuksen huippu kohoaa 1926 metrin korkeuteen. Täältä lähtevät alamäkipyöräilyn reitit, joista ei vaihtelevuutta puutu. Valittavana on mahtava kirjo ratoja, kunkin kiinnostuksen ja taitotason mukaan. Neljä hissiä kuljettaa pyöräilijöitä lähtöpaikoille. Ratojen yhteispituus on 35 km.

Pyörät (professional-taso) varusteineen kuuluvat matkapaketin hintaan.

Ensimmäisen päivän briiffin jälkeen pääset harrastamaan lempilajiasi omatoimisesti. Alueella voi myös harrastaa vaikkapa kiipelyä, mikä voi tuoda mukavaa vaihtelua pyöräilylomaan. Myös laadukkaan kylpylähotellin palvelut kannattaa käyttää hyväksi ja rentoutua aktiviteettien lomassa altaissa, saunoissa, hieronnoissa ja ravintolan antimien ääressä.

Toimintamme kulmakivinä ovat laatu, palvelu, turvallisuus ja kestävä matkailu.

HINTA / HLÖ1 345 €
ALAMÄKIROREITTEJÄ35 km
MATKUSTUSAIKA15.6. – 23.9.2022
HISSIT AVOINNAJoka päivä klo 9 – 17
RYHMÄKOKOVähintään kaksi ihmistä / matka
PYÖRÄREITTIEN KESTO2 – 6 h
KULJETUKSETKaikki kuljetukset Bulgariassa
HISSILIPUTSisältyvät hintaan
RUOKAILUTTäysihoito: aamupala, lounas ja illallinen
HISSIT AVOINNAJoka päivä klo 9 – 17
MAJOITUSKylpylähotelli Orlovetz***** Kylpylähotelli Perelik*****
VAIKEUSASTEHelposta vaikeaan
HUONEET2 hh, ilmastointi (1 hh lisämaksusta)
PYÖRÄT JA VARUSTEETSisältyvät hintaan
IKÄRAJAAlkaen 12 v.
MUUT PALVELUSauna- ja allasosaston sekä kuntosalin vapaa käyttö

TIETOJA MATKASTA

Etelä-Bulgariassa, Kreikan rajan tuntumassa, sijaitseva Pamporovon lomakeskus on Bulgarian yksi suurimmista ja kehittyneimmistä talvilomakeskuksista, joka hurmaa vaativankin aktiivilomailijan monipuolisella tarjonnallaan ja korkeatasoisella palvelullaan. Tunnettu talvilomapaikka muuttuu kesällä erilaisten pyöräilyaktiviteettien unelmakohteeksi.

Pamporovo sijaitsee Rhodope-vuoriston sydämessä noin 1650 m:n korkeudessa. Sen huippu kohoaa 1926 m:n korkeuteen. Matkaa Bulgarian pääkaupunkiin Sofiaan on 220 km ja mustanmerenrannalle Burgasiin xxx km.

Vuonna 2012 perustettu Pamporovin pyöräparkki on Bulgarian suurin ja nopeimmin kehittyvä pyöräpuisto. Paikalla järjestettiin vuonna 2019 IXS Downhill Cup:n osakilpailu – ensimmäistä kertaa Bulgariassa.

Parkissa on tällä hetkellä 15 merkittyä downhill-rataa, joiden kokonaispituus on yli 35 km. Palveluksessasi on neljä hissiä: kolme 4-paikkaista ja yksi 2-paikkainen tuolihissi. Ratoja on monentasoisille ja- ikäisille. Meidän matkallamme osallistujien alaikäraja on 12 vuotta.

Haastavimmat reitit sisältävät hyppyreitä, kivikkoja, kallistettuja mutkia ja droppeja. Lisäksi pyöräpuistossa voit hurjastella 4-cross-radalla tai pyöräillä merkityillä enduroreiteillä, joita on yli 70 km.

Alamäkipyöräilyreitit lähtevät huipulta, 1920 metrin korkeudelta, valittavissa on monia erilaisia reittiä, joilta risteää puolestaan useita reittivaihtoehtoja. Huipulta lähtevä sininen reitti on sopiva alamäkipyöräilyä aloitteleville, haastetta kaipaavat voivat valita vaikeimman mustalla merkityn reitin, ja loput jotain siltä väliltä. Jokaiseen alamäkiajo-pakettiin kuuluu workshop (max. 2 h), jossa käydään läpi Pamporovon pyöräparkin reitistöt ja turvallisuusohjeet.

Pyöräilykausi alkaa kesäkuun puolivälistä, päättyen lokakuun lopuun. Sää on ihanteellinen ja miellyttävä koko kesäsesongin ajan, johtuen korkeasta ilmanalasta sekä Välimeren vaikutuksesta ilmastoon. Rhodope on tunnettu aurinkoisista päivistään, noin 200 päivää vuodessa, ja kirkkaista öistään.

Kaikille löytyvät varmasti sopivat reitit, mutta alueen vuoristoisesta luonteesta johtuen alamäkipyöräily Pamporovossa vaatii hyvää pyörän hallintaa teknisessä maastossa, riittävää peruskuntoa sekä tottumusta maastopyöräilyyn. Alamäkipyöräily on luonteeltaan omatoimista. Ensimmäisen pyöräilypäivän briiffin (workshop) jälkeen loput päivät kuluvat omatoimisesti reittejä laskien. Hissit ovat auki joka päivä 9-17.

Toki voit vaihtelun vuoksi osallistua enduro-retkelle tai vaihtaa pyöräilypäivän kiipeilypäivään.

Majoituspaikkamme ovat Kylpylähotelli Orlovetz***** tai Kylpylähotelli Perelik*****. Hotelleissa on huikeat rentoutumisosastot: sisäuima-altaat, saunat ja höyrysaunat, hamami, ravintola ja baari – aidot viiden tähden palvelut. SPA-hoitoja ja hierontoja saa lisämaksusta edullliseen hintaan.

Lisää lomaelämyksiä voi hankkia käveleyretkillä Pamporovon kylässä tai läheisessä Smolyanin kaupungissa. Alueella on pitkä historia, mikä tekee siitä erityisen kiinnostavan.

Pink Tomato Travelsin pyöräilymatkoihin kuuluvat kaikki oleellinen kuten ruokailut, majoitukset, juomat ja kaikki kuljetukset Bulgariassa, niin lentokentältä lentokentälle kuin itse matkakohteessa, sekä tietysti paikalliset luvat ja välineet.

Pink Tomato Travelsin suomenkielinen opas on asiakkaiden mukana matkan ajan.

MATKAN HINTA SISÄLTÄÄ

 • Majoituksen, 2 hh (1h lisämaksusta)
 • Kaikki kuljetukset Bulgariassa
 • Kaikki alamäkiajoon tarvittavat varusteet: pyörä (professional), kypärä, haarniska, suojalasit ja hanskat
 • Hissiliput
 • Suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut
 • Kaikki ateriat (täysihoito); aamupala, lounas ja illallinen sekä alkoholittomat juomat
 • SPA- ja allasosaston vapaan käytön
 • Toimistokulut
 • Paikalliset luvat ja lupamaksut
 • Toimistokulut
 •  

MATKAN HINTA EI SISÄLLÄ

 • Matkavakuutusta
 • Lentoja
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita
 • Alkoholijuomia
 • Henkilökohtaisia kuluja

MATKAOHJELMA

1. päivä Saapuminen Sofiaan tai Burgasiin. Olemme vastassa lentokentällä, josta kuljetus suoraan hotellille. Majoittautuminen. Kuittaamme pyörät ja varusteet sekä käymme noin tunnin koulutuksen (work shop), jossa tutustutaan reitistöön. Samalla voi jo testata pyöriä ja tehdä tarvittavia säätöjä.

2. päivä Aamiaisen jälkeen kokoonnumme hotellin aulassa, josta kuljetus pyörä parkkiin. Fillarit alle ja lähdetään ajamaan vuorenrinteitä alas joko omatoimisesti tai oppaan johdolla. Lounas nautitaan pyörä parkin ravintolassa. Viimeinen nousu on klo 17, jonka jälkeen omatoimista ohjelmaa. Illallinen tarjoillaan hotellilla.

3. päivä

Lähdemme aamupalan jälkeen koko päiväksi ajamaan Rhodopen vuoriston rinteitä alas oppaalla tai ilman, yksin tai yhdessä. Lounas nautitaan parkissa. Hissit sulkeutuvat klo 17, jonka jälkeen varusteiden luovutus. Illallinen ja omatoimista ohjelmaa.

4. päivä Riippuen lentoaikatauluistanne vietämme omatoimipäivän Pamporovossa. Kuljetus takaisin lentokentälle Sofiaan tai Burgasiin.

Pink Tomato Travelin suomenkielinen matkanjohtaja on asiakkaiden käytettävissä koko matkan ajan. Opastukset ovat englanninkielisiä.


 

VARUSTEET

Pakkaa mukaan omat pyöräilykengät tai tukevat lenkkitossut, myös pienehkö selkäreppu voi olla kätevä juomapulloa, omia eväitä tai henkilökohtaisia tavaroita varten. Pyöräilyhousut tai geelipehmuste satulaan sekä pyöräilykäsineet ovat hyödylliset, mutta eivät pakollisia. Kesällä on hyvä varata aurinkovoidetta, koska olemme reilusti merenpinnan yläpuolella. Epävakaisella säällä voi sade- tai tuulitakki olla tarpeen. Keväällä ja syksyllä päivällä voi olla hyvinkin lämmin, mutta auringon laskiessa voi viileys yllättää.

MUISTA PASSI! JA MATKAVAKUUTUS

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Bulgariaan. Muista voimassa oleva passi! Passin pitää olla voimassa 6 kk matkan jälkeen.

Tarvitset matkalle matkavakuutuksen. Muista, että alamäkipyöräily on seikkailu-urheilua vrt. laitesukellukseen. Tutustu huolellisesti matkavakuutuksesi ehtoihin koskien erikoisurheilua. Suosittelemme sellaisen matkavakuutuksen ottamista, jossa on peruutusturva sekä kattava tapaturma- ja sairaskuluehdot.

MITEN PERILLE?

Pink Tomato Travel noutaa patikointilomalaiset joko Bulgarian pääkaupungista Sofian lentokentältä tai Bulgarian aurinkorannikolta Burgasin lentokentältä. Huom! Ajoaika Burgasista on 6 ja sofiasta 3 tuntia.

Ympäri vuoden kätevimmin Suomesta Bulgariaan pääsen lentämällä Sofiaan Saksan kautta. Lentomatka sisältää yhden vaihdon. Saksalainen lentoyhtiö Lufthansa lentää joka päivä Helsingistä Sofiaan Franfurtin ja Munchenin kautta. Meidän vahva suositus on lentää Munchenin kautta, koska Frankfurt on Euroopan vilkkain ja ruuhkaisin lentokenttä.

NÄIN LÖYDÄT HALVIMMAT LENTOLIPUT

Lentoliput kannattaa hankkia 49 päivää (seitsemän viikkoa) etukäteen. Juhlapyhinä ja loma-aikoina halvimmat lennot löytyvät noin 14 viikkoa etukäteen.

Jos viikonpäivällä ei ole väliä, kannattaa lentää tiistaina, keskiviikkona tai lauantaina. Nämä ovat vähiten suosittuja matkustuspäiviä ja siksi liput näille päiville ovat usein edullisempia. Viikonloppuna ja sen lähitienoilla liput ovat puolestaan kalliimpia.

Osta lentosi tiistaina. Yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan oikea kellon aika on iltapäivällä kolmen aikaan. Matkasivusto Farecompare.com on selvittänyt, että lentoliput päivittyvät varausjärjestelmiin ja hakukoneisiin aina tiistaisin kello 15.

Suorat lennot ovat kätevimmät, ja siksi kalleimmat. Jopa yksi välilasku voi tuoda parin sadan euron säästön lentoosi.

Lähde: US News ja ET

BULGARIA

Bulgaria on suomalaisille tuttu lähinnä Mustanmeren rantakohteena, mutta maa antaa matkailijalle paljon enemmän: ikivanhaa historiaa, laadukkaita kylpylöitä, uskomatonta luonnonkauneutta, retkeily- ja patikointimahdollisuuksia, kulttuuria ja paljon muuta – edullista hintatasoa unohtamatta.

Bulgaria on EU-maa, mutta ei kuulu Schengen- eikä euroalueeseen. Bulgarian rahayksikkö on leva (BGN). Paikallista valuuttaa voi vaihtaa tai nostaa paikan päältä mm. pankkiautomaateista yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla. Matkoillamme on yleensä täysihoito, joten rahaa tarvitaan lähinnä eväisiin, omiin juomiin, ostoksiin ja juomarahoihin.

Ilmasto Bulgariassa vaihtelee Mustanmeren rannikkoalueiden välimerellisestä vuoristoalueiden mantereiseen. Kesät ovat kuivahkoja ja lämpimiä, talvet taas kosteampia ja vuoristossa lumisia. Sää sisämaassa ja vuoristoalueilla on usein rannikkoa viileämpi ja arvaamattomampi. Vuoristoalueet ovat lumettomia yleensä kesä-heinäkuusta loka-marraskuun loppuun asti. Sään puolesta paras aika matkustaa Rhodopen vuoristoon on huhtikuusta marraskuun lopulle.

Virallinen kieli on bulgaria. Myös venäjää, englantia ja saksaa osataan jonkin verran. Matkanjohtajamme ja paikallisoppaamme auttavat mielellään tarvittaessa tulkkauksessa.

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Bulgariaan. Voimassa oleva passi tarvitaan mukaan. Passin tulee olla voimassa 6 kk matkan jälkeen.

Tarvitset matkalle normaalin matkavakuutuksen. Suosittelemme sellaisen matkavakuutuksen ottamista, jossa on peruutusturva.

Kysymyksiä tai palautetta? Meidän Ville vastaa nopeasti kaikkiin mieltä askarruttaviin kysymyksiisi.

Roope Riihimäki
roope@pinktomatotravel.com
+358 50 357 4607