MATKAT / PYÖRÄILYMATKAT

Enduropyöräilylomat

Rhodope-vuoristossa vietät mahtavan maastopyöräilyloman poluilla, jotka sopivat täydellisesti sekä Cross Country- että enduropyöräilyyn. Lisäksi rentoudut laadukkaassa kylylähotellissa.  

Vuoristomaisema, raitis ilma ja upea luonto kehystävät pyöräilymatkojamme.

Pink Tomato Travel on valinnut Rhodopen vihreästä vuoristosta maastopyöräilylomalaisille reitit, joiden vaihtelevuus ja sopiva haastavuus tekevät aktiivilomasta hienon elämyksen.

Vauhdikkaat, alamäkipainotteiset tekniset polut kutsuvat niin kokeneet kuin aloittelevat maastopyöräilijät nauttimaan lajin ilosta. Pyöräilyreitit voidaan räätälöidä yksilöllisesti pyöräilijöiden taitotason mukaan. Alaikäraja on 12 vuotta.

Toimintamme kulmakivinä ovat laatu, palvelu, turvallisuus ja kestävä matkailu.

 

HINTA / HLÖ1 345 €
ENDUROREITTEJÄYli 70 km
MATKUSTUSAIKA15.6. – 23.9.2022
PYÖRÄILYJEN MÄÄRÄ1 / päivä
RYHMÄKOKOVähintään kaksi ihmistä / matka
PYÖRÄREITTIEN KESTO2 – 6 h
KULJETUKSETKaikki kuljetukset Bulgariassa
HISSILIPUTSisältyvät hintaan
RUOKAILUTTäysihoito: aamupala, lounas ja päivällinen
HISSIT AVOINNAJoka päivä klo 9 – 17
MAJOITUSKylpylähotelli Orlovetz***** Kylpylähotelli Perelik*****
VAIKEUSASTEHelposta vaikeaan
HUONEET2 hh, ilmastointi (1 hh lisämaksusta)
PYÖRÄT JA VARUSTEETSisältyvät hintaan
IKÄRAJAAlkaen 12 v.
MUUT PALVELUSauna- ja allasosaston sekä kuntosalin vapaa käyttö

TIETOJA MATKASTA

Pink Tomato Travelsin pyöräilymatkalla Bulgariaan tehdään maastopyöräilyoppaan kanssa eri pituisia ja -tasoisia pyöräretkiä vuoristossa tai matkataan alas lähikyliin.

Kehittyneimmille pyöräilijöillä on painopisteenä endurotyyppisten, alamäkipainotteisten, teknisten ja luonnonmukaisten reittien ajaminen mahdollisimman kovaa. Aloittelijoille ja perheille täydellinen tapa päästä lajin mukaan ovat cross country -reitit, jotka ovat perinteisempää maastopyöräilyä poluilla ja metsäteillä. Reitit ovat edelleen nopeita, mutta eivät liian teknisiä. Reitit sisältävät laskuja ja nousuja.

Kaikille löytyvät varmasti sopivat reitit. Koska kyseessä kuitenkin on vuoristoinen maasto, osallistujalla on hyvä olla riittävä peruskunto ja ainakin jonkin verran kokemusta maastossa pyöräilystä, jolloin pyörän hallinta poluilla onnistuu.

Pyöräilyretket räätälöidä yksilöllisesti pyöräilijöiden taitotason mukaan olet sitten ensikertalainen, aloittelija tai kokenut kisakuski.

Päivän reitin pituudesta riippuen palaamme lounaaksi takaisin hotellille tai syömme matkalla maastolounaan.

Pyöräilyn jälkeen on mahdollista tutustua omatoimisesti kylpylähotellin palveluksiin,  Pamporovon-kylään tai läheiseen Smolyanin kaupunkiin. Hotellin SPA-osastolla on tarjolla runsaasti erilaisia hoitoja tai hierontoja edulliseen hintaan.

Toki voit vaihtelun vuoksi viilettää päivän alamäkipyöräilyn reiteillä tai vaihtaa pyöräilypäivän vaikkapa kiipeilypäivään. Kysy lisää vaihtoehtoisista aktiviteeteistä.

Matkanjohtajana toimii Pink Tomato Travelsin suomenkielinen opas.   

Pyöräilymatkan hintaan kuuluvat ruokailut, juomat, majoitukset ja kaikki kuljetukset niin lentokentältä lentokentälle kuin itse matkakohteessa sekä tietysti paikalliset luvat ja välineet.

MATKAN HINTA SISÄLTÄÄ

 • Majoituksen, 2 hh (1h lisämaksusta)
 • 1 patikointi päivässä. Huom! Saapumis- ja lähtöpäivinä ei välttämättä ole pyöräilyä johtuen lentoajoista
 • Kaikki kuljetukset Bulgariassa
 • Kaikki ateriat (täysihoito); aamupala, lounas ja päivällinen, sekä alkoholittomat juomat. Pyöräilypäivinä lounas on ns. retkilounas
 • Kaikki maastopyöräilyyn / enduroon tarvittavat varusteet: pyörä (professional-taso), kypärä, tarvittaessa kyynerpää- ja polvisuojat
 • Hissiliput
 • SPA- ja allasosaston vapaan käytön
 • Suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut
 • Paikalliset luvat ja lupamaksut
 • Toimistokulut

MATKAN HINTA EI SISÄLLÄ

 • Matkavakuutusta
 • Lentoja
 • Matkaohjelmassa mainitsemattomia aterioita
 • Alkoholijuomia
 • Henkilökohtaisia kuluja

MATKAOHJELMA

1. päivä Saapuminen Sofiaan tai Burgasiin. Olemme vastassa lentokentällä, josta kuljetus suoraan hotellille. Majoittautuminen. Kuittaamme pyörät ja varusteet sekä käymme noin kahden tunnin koulutuksen (work shop), jossa tutustutaan mm. reitistöön. Samalla voi jo testata pyöriä ja tehdä tarvittavia säätöjä (Riippuen lentoaikataulustanne, jos teillä on myöhäinen lento, siirtyy välineiden haltuunotto ja koulutus seuraavalle aamulle). Päivällinen.

2. päivä Aamiaisen jälkeen kokoonnumme hotellin aulassa, josta kuljetus pyörä parkkiin. Fillarit alle ja lähdemme ajamaan vuorenrinteitä ylös ja alas oppaan johdolla. Retkilounas nautitaan maastossa. Olemme takaisin hotellilla viimeistään klo 17, jonka jälkeen omatoimista ohjelmaa. Illallinen tarjoillaan hotellilla. Aamupala, lounas ja päivällinen.

3. päivä Lähdemme aamupalan jälkeen ajamaan koko päiväksi Rhodopen vuoristoon. Lounas nautitaan maastossa. Hotellilla olemme takaisin ennen pimeää, viimeistään klo 17, jonka jälkeen varusteiden luovutus. Illallinen ja omatoimista ohjelmaa. Aamupala, lounas ja päivällinen.

4. päivä Riippuen lentoaikatauluistanne vietämme omatoimipäivän Pamporovossa. Kuljetus takaisin lentokentälle Sofiaan tai Burgasiin. Aamupala.

Pink Tomato Travelin suomenkielinen matkanjohtaja on asiakkaiden käytettävissä koko matkan ajan. Opastukset ovat englanninkielisiä.MUISTA PASSI! JA MATKAVAKUUTUS

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Bulgariaan. Muista voimassa oleva passi! Passin on oltava voimassa 6 kk matkan jälkeen.

Tarvitset matkalle matkavakuutuksen. Muista, että Enduro/Cross Country -pyöräily on seikkailu-urheilua vrt. laitesukellukseen. Tustu huolellisesti matkavakuutuksesi ehtoihin koskien erikoisurheilua. Suosittelemme sellaisen matkavakuutuksen ottamista, jossa on peruutusturva ja kattava tapaturma- ja sairaskuluehdot.

MITEN PERILLE?

Pink Tomato Travel noutaa patikointilomalaiset joko Bulgarian pääkaupungista Sofian lentokentältä tai Bulgarian aurinkorannikolta Burgasin lentokentältä. Huom! Matka-aika Burgasista on 6 ja ja Sofiasta 3 tuntia.

Ympäri vuoden kätevimmin Suomesta Bulgariaan pääsen lentämällä Sofiaan Saksan kautta. Lentomatka sisältää yhden vaihdon. Saksalainen lentoyhtiö Lufthansa lentää joka päivä Helsingistä Sofiaan Franfurtin ja Munchenin kautta. Meidän vahva suositus on lentää Munchenin kautta, koska Frankfurt on Euroopan vilkkain ja ruuhkaisin lentokenttä.


NÄIN LÖYDÄT HALVIMMAT LENTOLIPUT

Lentoliput kannattaa hankkia 49 päivää (seitsemän viikkoa) etukäteen. Juhlapyhinä ja loma-aikoina halvimmat lennot löytyvät noin 14 viikkoa etukäteen.

Jos viikonpäivällä ei ole väliä, kannattaa lentää tiistaina, keskiviikkona tai lauantaina. Nämä ovat vähiten suosittuja matkustuspäiviä ja siksi liput näille päiville ovat usein edullisempia. Viikonloppuna ja sen lähitienoilla liput ovat puolestaan kalliimpia.

Osta lentosi tiistaina. Yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan oikea kellon aika on iltapäivällä kolmen aikaan. Matkasivusto Farecompare.com on selvittänyt, että lentoliput päivittyvät varausjärjestelmiin ja hakukoneisiin aina tiistaisin kello 15.

Suorat lennot ovat kätevimmät, ja siksi kalleimmat. Jopa yksi välilasku voi tuoda parin sadan euron säästön lentoosi.

Lähde: US News ja ET

BULGARIA

Bulgaria on suomalaisille tuttu lähinnä Mustanmeren rantakohteena, mutta maa antaa matkailijalle paljon enemmän: ikivanhaa historiaa, laadukkaita kylpylöitä, uskomatonta luonnonkauneutta, retkeily- ja patikointimahdollisuuksia, kulttuuria ja paljon muuta – edullista hintatasoa unohtamatta.

Bulgaria on EU-maa, mutta ei kuulu Schengen- eikä euroalueeseen. Bulgarian rahayksikkö on leva (BGN). Paikallista valuuttaa voi vaihtaa tai nostaa paikan päältä mm. pankkiautomaateista yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla. Matkoillamme on yleensä täysihoito, joten rahaa tarvitaan lähinnä eväisiin, omiin juomiin, ostoksiin ja juomarahoihin.

Ilmasto Bulgariassa vaihtelee Mustanmeren rannikkoalueiden välimerellisestä vuoristoalueiden mantereiseen. Kesät ovat kuivahkoja ja lämpimiä, talvet taas kosteampia ja vuoristossa lumisia. Sää sisämaassa ja vuoristoalueilla on usein rannikkoa viileämpi ja arvaamattomampi. Vuoristoalueet ovat lumettomia yleensä kesä-heinäkuusta loka-marraskuun loppuun asti. Sään puolesta paras aika matkustaa Rhodopen vuoristoon on huhtikuusta marraskuun lopulle.

Virallinen kieli on bulgaria. Myös venäjää, englantia ja saksaa osataan jonkin verran. Matkanjohtajamme ja paikallisoppaamme auttavat mielellään tarvittaessa tulkkauksessa.

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Bulgariaan. Voimassa oleva passi tarvitaan mukaan. Passin tulee olla voimassa 6 kk matkan jälkeen.

Tarvitset matkalle normaalin matkavakuutuksen. Suosittelemme sellaisen matkavakuutuksen ottamista, jossa on peruutusturva.

Kysymyksiä tai palautetta? Meidän Ville vastaa nopeasti kaikkiin mieltä askarruttaviin kysymyksiisi.

Roope Riihimäki
roope@pinktomatotravel.com
+358 50 357 4607